U petak i subotu 7.i 8.travnja 2017. godine održan je posljednji, treći modul edukacije Menadžment volonterskih programa u prostorijama DUSAB-a u sklopu projekta “DU, you volunteer?”. Sve aktivnosti vezane za projekt možete pratiti ovdje.

Trenerice, članice Udruge Bonsai polaznike edukacije su upoznale sa značenjem i važnošću procesa supervizije, evaluacije volontera i volonterskih programa  te svrhom vrednovanja i nagrađivanja volontera kao i dobrobitima koje donose i volonterima i organizacijama. Menadžmentom volonterskih programa usvajaju se alati za uspostavljanje novih ili unapređenje postojećih volonterskih programa kod organizatora volontiranja, ali i jača suradnja aktera uključenih u razvoj volonterstva na području grada Dubrovnika.

Ovaj edukacijski ciklus uspješno je završilo 13 sudionika koji su stekli naziv koordinatora volontera. To su predstavnici: Osnovne škole Marina Getaldića, Međunarodnog sveučilšta Libertas, udruge Čovjek na zemlji, plesno – edukativne udruge “Convivo”, Udruge Maro i Baro, Streljačkog društva “Dragovoljac”, udruge “Zajedno do zdravlja”, Dubrovačke udruge skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija DUSAB, UR Institute i Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai.

Zadnji dan edukacijskog ciklusa proslavljen je i 7. rođendan  glavnog programa Udruge Bonsai – Volonterskog centra Dubrovnik koji je nastao s ciljem razvoja i promocije volonterstva na našem području. Tom prigodom premijerno je prikazan promo video o Volonterskom centru.