Pozivamo Vas na promociju priručnika za osobe koje rade s mladima i žele koristiti tehniku stripa u povećanju interesa mladih za teme iz područja suzbijanja govora mržnje, razvoja tolerancije i multikulturalnosti te borbe protiv nasilja nad ženama.

Promocija priručnika u izdanju Info zone održat će se u petak, 29. travnja s početkom u 13h u prostorijama Razvojne agencije Grada Dubrovnika, Branitelja Dubrovnika 15.

Na predstavljanju će govoriti autori priručnika – akademski slikar i iskusni crtač stripova Ivan Svaguša te psihologinja Janina Jadrić Pavić. Priručnik na početku nudi jednostavnije vježbe i zadatke te se vremenski gradi znanje za iduća poglavlja pa za vođenje opisanih radionica nije potrebno prethodno iskustvo – ni polaznika, ni edukatora. Kroz priručnik je detaljno opisan koncept koji je Info zona prethodnih šest godina uspješno primjenjivala u području prevencije ovisnosti mladih. Koncept je grupa Pompidou Vijeća Europe, međuvladina organizacija za suradnju u borbi protiv zlouporabe i krijumčarenja droga, 2014. godine nagradila Europskom nagradom za prevenciju zloupotrebe droga u konkurenciji još 56 prijavljenih projekata. Isti koncept ovaj je put primijenjen za teme iz područja suzbijanja govora mržnje, razvoja tolerancije i multikulturalnosti te borbe protiv nasilja nad ženama.

Priručnik je realiziran kroz projekt Info zone iz Splita “Stripolerancija – metoda učenja o toleranciji kroz tehniku stripa” koji je sa još samo dva projekta odabran za financiranje u jakoj konkurenciji projekata prijavljenih na natječaj u okviru Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške, kojeg provodi Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Molimo Vas da nam svoje sudjelovanje do 28.04. najavite na ured.vcd@gmail.com

Promocija STRIPOLERANCIJE u Dubrovniku

KONTAKTI:
091 95 11 009 (Anja Marković, organizacijska asistencija)
099 599 66 86 (Ivan Svaguša, autor priručnika)