Projekt “Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama” – Glavni cilj projekta je povećanje utjecaja i vrednovanja rada žena u lokalnim zajednicama i civilnom sektoru pa će projekt zajedničkom kampanjom na nacionalnoj razini te putem 5 lokalnih kampanja raditi na podizanju svijesti javnosti o pitanjima kojima se partnerske udruge bave, kao i  lobirati za učinkovitiju provedbu i unaprijeđenje javnih politika.

RRULZ logoDo kraja 2014. godine provesti pet udruga iz pet županija koje obuhvaćaju krajnje geografske točke Hrvatske i bave se različitim društvenim aspektima: Udruga Bonsai – razvoj volonterskih praksi (Dubrovačko neretvanska), K-zona – rodna i medijska kultura (Grad Zagreb), Udruga Lori – LGBT prava i razvoj LGBT zajednice (Primorsko goranska), Udruga Zora – ljudska prava i rodna ravnopravnost (Međimurska), Pobjede – zaštita i promicanje prava životinja (Osječko baranjska). Udruga nositeljica projekta vrijednog 324.953,00 kn je udruga K-Zona, koja od 2007. svake jeseni organizira Vox Feminae festival u Zagrebu.

Sve objave i novosti o projektu pratite ovdje.

×Trajanje projekta: 1. siječnja do kraja 2014.

logo

Voditeljice projekta (Udruga Bonsai): Ivana Urošević (1. siječnja – 10. kolovoza 2014.), Romana Kešelj (11. kolovoza – 31. prosinca 2014.)

 

Nacionalna zaklada
Prva aktivnost bit će istraživanje među organizacijama civilnog društva na području uključenih pet županija, gdje će se među ostalim pokušati doći do odgovora na pitanje zašto muškarci čine 20, a žene 80%  volonterske populacije u Hrvatskoj. Također, provjeriti će se premise o marginalizaciji utjecaja i vidjivosti  rada  mladih žena te će biti objavljene preporuke sukladno rezultatima istraživanja.Nakon toga slijedi razmjena znanja i vještina u svrhu podizanje kapaciteta partnerskih organizacija i provedba lokalnih i nacionalne kampanje, kao i produkcija priručnika za pomoć mladima u pokretanju društveno korisnih inicijativa. Više informacija o detaljima tijekom projekta možete naći na web stranicama uključenih udruga.
Uskoro!

Photo 1_Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama - logo - karta