Projekt ‘Volonternica’ za primarni cilj ima razvoj volonterstva s posebnim naglaskom na aktiviranje mladih.
Projekt provodi  Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, a  financira ga Ministarstvo socijalne politike i mladih i  sufinancira Grad Dubrovnik. Ovo je nakon Burze Dobrote i inVOLONTIRAMse! , treća godina za redom kako Udruga Bonsai provodi program lokalnog voloterskog centra. Kroz niz aktivnosti planira se doprinjeti daljnjem razvoju volonterstva na području Dubrovnika i okolice. Partneri na projektu su Općina Konavle, DURA te Udruga Sportska školica Dubrovnik.

Trajanje projekta: 1. kolovoza 2014. – 31. svibnja 2015.Volonternica 2014 - logo

Sve aktivnosti pratite ovdje.

Aktivnosti:

  • Stvaranje prilika za volontiranje (volonterski programi i aktivnosti), kao i na edukaciju te osnaživanje sudionika u volontiranju (volonteri, organizatori i korisnici volontiranja).
  • Pomoć u kreiranju volonterskog programa unutar Sportskoe školice Dubrovnik, jer je naše istraživanje ‘Moje slobodno vrijeme’  provedeno u suradnji s Institutom Ivo Pilar ove godine pokazalo kako su sport i rad s djecom najpoželjnije aktivnosti u kojima bi mladi volontirali.
  • S Razvojnom agencijom grada Dubrovnika, DUROM, kroz edukaciju korisnika poslovnog inkubatora i organizaciju korporativnog volontiranjadoprinosimo podizanju svijesti o društveno korisnom djelovanju kod poslovnog sektora.
  • Udruga Bonsai u suradnji s Općinom Konavle kroz niz akcija i aktivnosti će pokušat pospješit volontiranje mladih na tom području.
  • Planirano je organizirati aktivnosti u kojima će se pomoći srednjoškolcima podukom školskog gradiva od strane studenata. Isto će se provoditi u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb te Savjetovalištem Luka Ritz koja tu aktivnost provodi u Zagrebu.

* * *

Voditeljica projekta: Romana Kešelj

Suradnice na projektu: Nina Zore (predsjednica udruge Bonsai), Anja Marković (voditeljica Volonterskog centra Dubrovnik)


Ministarstvo socijalne politike i mladih Republike Hrvatske, Grad Dubrovnik
Općina Konavle, DURA te Udruga Sportska školica Dubrovniklogo - volonternica

mspm