Poziv za sudjelovanje u projektu „Uloži sebe, budi promjena“

Ako si mlad/a, do 30 g, visokoobrazovan/a i tražiš posao možda je ovaj trening prilika za tvoju promjenu!

Uloži sebe budi promjena - BonsaiSudjeluj u projektu „Uloži sebe, budi promjena“ Projekt Uloži sebe, budi promjena provodi Udruga BONSAI kao nositelj projekta i Dubrovačka razvojna agencija (DURA) kao partner uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih.

KAKO?
U grupi odabranih polaznika/ca dobit ćeš priliku ovladati novim znanjima i vještinama u cilju stvaranja vlastite profesionalne budućnosti. Trening će se sastojati od grupnog rada, individualnih vježbi, interaktivnih predavanja i terenskih posjeta.

ŠTO?
Kroz projekt imati ćeš priliku:
– u fokus grupama
prepoznati životne prilike i neprilike u lokalnoj zajednici, dobiti uvid o vlastitim, kvalitetama,vještinama i, sposobnostima steći osobni, stil u javnom predstavljanju, postaviti osobne ciljeve; dobiti alate za profesionalni razvoj,  naučiti upotrebljavati kritičko i analitičko razmišljanje, razmišljati na projektni način i projektirati svoje ideje

I dalje još:
–  upoznati rad organizacija civilnog društva
–  uključiti se u rad koristan u tvojoj zajednici

Nakon treninga sudionici će dobiti uvjerenje Udruge BONSAI o pohađanju CHQ treninga i sudjelovanja na svim aktivnostima projekta.
Za sudjelovanje u edukacijama tražimo osobe otvorenog duha i uma, spremne prihvatiti odgovornost i i spremnost da uče o sebi i drugima kako bi stvorile bolju budućnost za sebe i
druge.

Ovaj trening je za tebe ako želiš :
–  voditi dijalog s drugima i drukčijima od sebe
–  ispitivački sagledati svoju okolinu i sebe kako bi shvatio/la što želiš mijenjati;
–  imati strpljenja raditi na sebi radi lakšeg pronalaženja posla;
– spoznati da se trebaš izboriti za svoje mjesto u velikoj konkurenciji, raditi na mreži kontakata, stvoriti strategiju za samorazvoj;
– da je prvi idealan posao teško ostvariv, ali radna iskustva su put do idealne karijere;
– da je u Dubrovniku moguće biti koristan i važan i to kroz rad na projektima ili rad u udrugama;
– prihvatiti da su prilike svuda oko nas, samo treba otvoriti oči i biti spreman uložiti svoje vrijeme i energiju;
– cijeniti ovu edukaciju iako je bez tvojih troškova.

Ukoliko je tvoj stav o gore navedenim izjavama pozitivan onda ti predlažemo da se prijaviš za sudjelovanje na mail ured.vcd@gmail.com do petka 8.1.2015.

Ovdje preuzmi PRIJAVNI OBRAZAC SUDJELOVANJA NA PROJEKTU

Glavne aktivnosti projekta ravnomjerno će se odvijati od siječnja zaključno sa svibnjem 2015.

Prva u nizu aktivnosti je fokus grupa na temu Lokalna zajednica i mladi- životne prilike i neprilike i održati će se 13.01.2015. Detaljnije informacije javit ćemo vam po prijavi.

Prijava treba sadržavati tvoj životopis i motivacijsko pismo s obrazloženjem zašto želiš sudjelovati u ovom projektu i koja su tvoja područja interesa gdje se želiš profesionalno
usmjeriti i ostvariti. Broj sudionika treninga je ograničen, a sudionici će biti odabrani sukladno formalnim uvjetima.

Formalni uvjeti su: do 30 g starosti, visokobrazovane osobe (dodiplomski ili diplomski studij) nezaposlenost i pravilno ispunjeni prijavni obrasci. Odabrani polaznici/ce bit će
pozvani/e na informativni susret 12.01.2015.

Provoditeljice aktivnosti projekta su: Sanja Živković, Ivana Jašić, Andrea Novaković, Anja Marković i Nikolina Zore.