Udruga za promicanje informatike i sporta „Enter“ i udruga za razvoj civilnog društva „Bonsai“  su osmislile, a nedavno i započele provodbu projekta  „Znanjem do uspjeha, mikro akcije za makro utjecaj u lokalnoj zajednici“. Projekt je započeo 29. prosinca 2014. i trajati će  do 29. rujna 2015. Osnovni cilj svih aktivnosti je jačati kapacitete udruga građana čije je sjedište van urbanih središta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.Suradnički projekt Enter i Bonsai - informatičke radionice

U prikladno opremljenim prostorima na području grada Dubrovnika provoditi će se slijedeće aktivnosti:

1. Jačanje znanja i vještina lokalnih udruga u IT sektoru
  2. Razvijanja znanja i vještina za pripremu projektnih prijedloga u okviru programa ESF
  3. Razvijanje kapaciteta udruga za sustavno i kvalitetno uključivanje volontera u svoj rad

Sve edukacije razvijaju se  prateći postojeće standarde u polju koje obrađuju kao i  stvarne potrebe udruga, a besplatne su za korisnike. U sklopu projekta provesti će se i istraživanje potreba i izazova u organiziranju održivih volonterskih programa u organizacijama civilnog društva na području županije. Rezultati istraživanja, između ostaloga,  poslužiti će kao valjana osnova za unapređenje volonterskih programa, još uvijek izrazito dominantnog načina djelovanja u organizacijama civilnog društva.

Ovaj projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Više informacija o projektu i pojedinim aktivnostima moći ćete naći na web stranicama udruge Bonsai,  u lokalnim medijima, a uskoro će biti dostupna i web stranica posvećena projektu „Znanjem do uspjeha, mikro akcije za makro utjecaj u lokalnoj zajednici“.