Istraživanje o potrebama organizatora volontiranja provedeno je u sklopu projekta ”Znanjem do uspjela, mikro akcije za makro utjecaj u lokalnoj zajednici” koji su osmislile Udruga za promicanje informatike i sporta „Enter“ i udruga za razvoj civilnog društva „Bonsai“.

U procesu razvoja volonterstva na području Dubrovačko-neretvanske županije, Volonterski centar Dubrovnik u veljači 2014. godine proveo je istraživanje o informiranosti o volonterstvu, te o stavovima i navikama volontiranja ciljane skupine – dubrovačkih srednjoškolaca. Istraživanje je provedeno u sklopu projekta inVOLONTIRAMse! uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske.

Kao logičan nastavak tog rada, uslijedila je ideja istraživanja druge strane procesa volonterskog rada, odnosno poreba organizatora volontiranja.

Navedeni projekt je trajao od 29. prosinca 2014. do 29. rujna 2015. Osnovni cilj svih aktivnosti je bio jačanje kapaciteta udruga građana čije je sjedište van urbanih središta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Aktivnosti u sklopu projekta uključivale su a) jačanje znanja i vještina lokalnih udruga u IT sektoru; b) razvijanje znanja i vještina za pripremu projektnih prijedloga u okviru programa ESF; c) razvijanje kapaciteta udruga za sustavno i kvalitetno uključivanje volontera u svoj rad. Ovaj projekt sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Istraživanje u cijelosti imate na poveznici:  Istraživanje o potrebama organizatora volontiranja