Jučer održane volonterske akcije uspješno su proširile volonterski duh u Mokošici i u Visu 2. Sudionici Awesomeness festivala, njih čak šezdeset zajedno s volonterima Volonterskog centra Dubrovnik, Gradskog društva Crvenog Križa Dubrovnik i Eko Omblića uređivali su pothodnik i igralište u Mokošici te adaptirali jednu prostoriju u privremenom prihvatilištu za beskućnike Vis 2.

Awesomness fest - Mindvalley

Give Back Day u organizaciji Awesomeness festa i Volonterskog centra Dubrovnik

Pothodnik u ulici Marina Kneževića je tako dobio novi, svježiji izgled, a igralište nove mreže za nogometne golove, obojane golove te inspirativne poruke i crteže na zidovima. Posađeno je nekoliko maslina, a postavljena je i tabela s imenom pa je od jučer ono postalo Igralište životne radosti (HappyLife playground). Za vrijeme trajanje akcije, vrijedne volontere i volonterke posjetili su učenici Osnovne škole Mokošica koji su uz zajedničku igru i sami postali dio cijele priče.

Korisnici Visa 2 dobili su novu prostoriju za druženje, stol za stolni tenis, obojanu vanjsku ogradu, a sve je odrađeno uz druženje i palačinke koje su pripremali sami volonteri. Kao podsjetnik na ovaj inspirativni susret, postavljena je tabela s nazivom Dom sretnog življenja (HappyLife Homeless Shelter).

U ime Grada Dubrovnika igralište i prihvatilište  posjetili su pročelnik Ureda za obrazovanje, šport i socijalnu skrb Miho Katičić i Marko Grgurević, a četvero zaposlenika DURE priključilo se volonterskoj akciji u Mokošici.

Volonterski centar se zahvaljuje svim volonterkama i volonterima koji su se odazvali na jučerašnje akcije te svima koji su na neki način pomogli u pripremama da se iste uspješno održe.

Give Back Day je tako sasvim slučajno ‘upao’ i postao dio manifestacije Hrvatska volontira koja traje do subote 23. svibnja.

Peta po redu Hrvatska volontira do sada je okupila više od 180 organizatora volontiranja koji su osmislili i prijavili više od 270 volonterskih akcija na razini cijele Hrvatske. Volonteri iz 60 hrvatskih gradova sudjelovat će u različitim volonterskim aktivnostima kako bi svojim doprinosom potaknuli izgradnju sretnije i bolje zajednice.

Tekst i fotografije: Ivana Urošević

This slideshow requires JavaScript.