Pogledajte svjetskog sportaša kako se znoji pokušavajući koristiti invalidska kolica!

Što je zajedničko invalidskim kolicima, rock and rollu i sportu?

Na prvi pogled nemaju dodirnih točaka, no neki od poznatijih građana Dubrovnika, među kojima su vaterpolist i roker, pristali su iskusiti kako je to biti u invalidskim kolicima.
Uz njih su bili volonteri koji su užurbanim korakom prolazili ulicama grada, na točkama gdje je teško ili nemoguće proći ili doći u kolicima, kako bi im ponudili iskustvo koje će postati dio njih i čuli njihove reakcije. Film nosi volontersku snagu.
Glumci u filmu bili su vaterpolist Juga i reprezentacije Hrvatske Andro Bušlje, vokal Gruhaka Boris Kosović, predsjednik udruge „Zajedno do zdravlja” Roberto Machiedo, novinar Dubrovačke televizije Mario Bukvić i gradska vijećnica i profesorica hrvatskog jezika Mariela Marković.

Snimanje volonterskog filma održano je u sklopu akcije Hrvatska volontira 2013 – Budi i ti superheroj

Organizatori akcije bili su: Društvo multiple skleroze Dubrovačko – neretvanske županije, Udruga DRVO Mladih Bonsai koja provodi program Volonterski centar Dubrovnik, Udruga kronično bolesnog djeteta “Zajedno do Zdravlja”, Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik,  Društvo Naša djeca Dubrovnik, Roditelji u akciji “Roda” i Europski dom Dubrovnik.