U Dubrovniku se  u sklopu kampanje “Hrvatska volontira!”  2013 koju treću godinu za redom organizira Hrvatska mreža volonterskih centara,  održala akcija “Ulicama moga grada – Pokušaj i ti!”. Dubrovačka akcija imala je za cilj ukazati na lokacije koje nisu prilagođene osobama s ograničenim  mogućnostima kretanja. Zajedno su u Dubrovniku djelovali: Društvo multiple skleroze Dubrovačko – neretvanske županije, Udruga Drvo mladih bonsai, Udruga kronično bolesnog djeteta Zajedno do Zdravlja, Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik,  Društvo Naša djeca Dubrovnik, Roda i Europski dom Dubrovnik.  Sudjelovalo je 30 volontera i ostvarilo se 235 volonterskih sati.

Volonteri su snimili film o ovoj temi koji je premijerno prikazan u subotu u 10 sati. Sudionici akcije su osim filma organizirali i konferenciju za tisak na kojoj su na problem lokacija koje nisu prilagođene osobama s ograničenim  mogućnostima kretanja sudionici ukazali s aspekta korisnika javnog prostora, pravnog aspekta i aspekta sigurnosti u prometu.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim volonterima ali i Dubrovačkim ljetnim igrama, Pro eventu Dubrovnik, Studiu Beluga i Gradu Dubrovniku. Posebno smo zahvalni svim sudionicima konferencije za tisak dr. Veljku Tomašiću, Rosi Matić, Ivu Devčiću, Denisu Paveli i Robertu Machiedu kao i glumcima u filmu Andru Bušlji, Borisu Kosoviću, Mariju Bukviću i Marieli Marković.

Hrvatska mreža volonterskih centara (HMVC) inače organizira treću kampanju pod nazivom: „Hrvatska volontira!“, kojom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Ove godine kampanjom se poručuje da u ulozi volontera “svatko može biti superheroj”, jer čak i mali doprinos, kojeg nije teško dati, volontera može učiniti herojem u zajednici i za onoga kojem pomaže.