Projekt ‘Volonternica’ kojemu je primarni cilj razvoj volonterstva s posebnim naglaskom na aktiviranje mladih, započeo je 1. kolovoza, a trajati će do 31. svibnja iduće godine.

Projekt provodi  Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, a  financira ga Ministarstvo socijalne politike i mladih i  sufinancira Grad Dubrovnik. Ovo je nakon Burze Dobrote i InVolontiram se , treća godina za redom kako Udruga Bonsai provodi program lokalnog voloterskog centra.Volonternica 2014 - logo

Partneri na spomenutom projektu su Općina Konavle, DURA te Udruga Sportska školica Dubrovnik.

Kroz niz aktivnosti planira se doprinjeti daljnjem razvoju volonterstva na području Dubrovnika i okolice. Dio je usmjeren na stvaranje prilika za volontiranje (volonterski programi i aktivnosti), kao i na edukaciju te osnaživanje sudionika u volontiranju (volonteri, organizatori i korisnici volontiranja).

Sportskoj školici Dubrovnik pomoći ćemo u kreiranju njihovog volonterskog programa jer je naše istraživanje ‘Moje slobodno vrijeme’  provedeno u suradnji s Institutom Ivo Pilar ove godine pokazalo kako su sport i rad s djecom najpoželjnije aktivnosti u kojima bi mladi volontirali.

S Razvojnom agencijom grada Dubrovnika, DUROM, kroz edukaciju korisnika poslovnog inkubatora i organizaciju korporativnog volontiranjadoprinosimo podizanju svijesti o društveno korisnom djelovanju kod poslovnog sektora.

Udruga Bonsai u suradnji s Općinom Konavle kroz niz akcija i aktivnosti će pokušat pospješit volontiranje mladih na tom području.

Planirano je organizirati aktivnosti u kojima će se pomoći srednjoškolcima podukom školskog gradiva od strane studenata. Isto će se provoditi u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb te Savjetovalištem Luka Ritz koja tu aktivnost provodi u Zagrebu

Projektni partneri

mspm