Sastanak udruge Bonsai s partnerskim organizacijama na projektu ‘Volonternica’ održan je 3. rujna u prostorima DURE. Na spomenutom projektu surađivati će Općina Konavle, Sportska školica Dubrovnik DURA i udruga BONSAI, putem programa Volonterski centar Dubrovnik.

Anja Marković, voditeljica Volonterskog centra Dubrovnik, predstavila je partnerske organizacije i njihove predstavnike te naglasila najvažnije aktivnosti projekta,  edukacije ‘Biti volonter’, ‘Menadžment volontera’ i ‘Korporativno volontiranje’ te izradu dvaju volonterskih programa.  Po uzoru na Savjetovalište Luka Ritz iz Zagreba, Volonterski centar, započeti će s programom poduke  djece osnovnoškolskog uzrasta kojima će studenti pomagati u učenju potrebnih predmeta.

Sportska školica Dubrovnik uz mentorstvo Volonterskog centar Dubrovnik započet će s  volonterskim  programom u svojoj udruzi sukladno potrebama djece. Izradu ovog volonterskog programa potaknuli su  i rezultati Istraživanja „Moje slobodno vrijeme“ (Institut Ivo Pilar i Udruga BONSAI, 2014.) koji pokazajukako mladi (srednjoškolci)  najviše žele volontirati u sportskim aktivnostima i s djecom.  U Općini Konavle organizirati će se različite aktivnosti u cilju promocije i edukacije o volonterstvuDubrovačka razvojna agencija DURA u suradnji s Volonterskim centrom poticat će razvoj korporativnog volontiranja kod mladih poduzetnika, sudionika poduzetničkog inkubatora.

Projekt „Volonternica- stvarajmo svoje prilike“ započeo je 1.kolovoza , a trajat će do 31.svibnja 2015. Projekt se odvija uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih.