U prostorima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Dubrovniku 1. rujna je održano je predstavljanje nadolazeće lokalne akcije Snaga je u kreativnosti, u organizaciji Udruge BONSAI. Akcija je dio projekta Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama, a ima za cilj uključiti i osnažiti nezaposlene žene  u dobi 45+ kroz prethodno osmišljene radionice.

RRULZ logoZainteresiranim polaznicama predstavljen je rad udruge te cilj projekta. Nakon uvodnog dijela, jedna od izvoditeljica radionica u lokalnoj akciji trenerica CHQ metode, Sanja Živković predstavila je program radionica.

U sklopu5 radionica po CHQ metodi, a koje za cilj imaju prepoznavanje vlastitih kvaliteta i vještina te osnaživanje osobe , polaznice će imati priliku izraditi i osobni akcijski plan. Pet radionica krojenja i rada na šivaćim mašinama polaznicama će pružiti priliku za izradu uporabnih predmeta od recikliranih i novih materijala. Za radionice krojenja i šivanja zadužena je Morana Depoli, svestrana rukotvorka i suradnica na projektu. Akciju ćemo zaključiti završnim prezentacijskih događanjem.

Ovim putem zahvaljujemo se Hrvatskom zavodu za zapošljavnje na suradnji te svim zainteresiranim i budućim polaznicama na sudjelovanju.

Spomenute radionice odvijat će se  u listopadu.

Prijave su moguće na ured.vcd@gmail.com ili na broj 0977912957 (Romana). Više o akcij možete pročitati ovdje.

Projekt Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama provodi 5 organizacija (K- Zona, Udruga Zora, Udruga Pobjede, Lori i Udruga BONSAI) u 5 županija na području Republike Hrvatske, uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.