Drugi modularni trening „Volonturizam – inovacija u zajednici! Od inercije do inspiracije u kreiranju turističkog proizvoda/doživljaja“ održan je u Bečićima, Crna Gora, 11.-13. travnja 2017.godine.

Nastavno na prvi modularni trening koji se održao u Dubrovniku od 22.-24. veljače, tijekom kojeg su polaznici  razvijali/unaprijedili postojeće sposobnosti, vještine, znanje i stavove za razvoj i/ili unapređenje volonturističkih programa u svojim organizacijama te unaprijedili znanja o modelu društvenog poduzetništva, oblicima odgovornog poslovanja te mogućnostima koje takav model pruža u razvoju turističkih proizvoda, tijekom drugog modularnog treninga, sudionici su se bavili motiviranjem i razvijanjem kreativnih sposobnosti i specifičnih znanja za razvoj turističkog proizvoda/doživljaja koji spada u posebni oblik turizma – volonterski turizam.

Projekt “Otvorite svoje granice za pustolovine i nove mogućnsoti putovanja” se provodi u sklopu EU prekograničnog IPA komponenta II, programa za Hrvatsku i Crnu Goru 2012-2013.

Projektom upravljaju Delegacija Europske unije u Crnoj Gori i Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske, a provode ga u partnerstvu: Udruga „MI“- Split, Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, Udruga hrvatskih putničkih agencija, Asocijacija za demokratski prosperitet “ZID” i Općina Herceg Novi u Crnoj Gori.

Kako je bilo na treningu tijekom tri dana pogledajte u  fotogaleriji.