U srijedu, 3. svibnja u 14h u prostorijama Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo održan je poludnevni okrugli stol “Standardi kvalitete  volonterskih programa: što su i zašto ih implementirati?”. Događaj je održan u sklopu projekta “DU, you volunteer?”. Sve aktivnosti vezane za projekt možete pratiti ovdje.

Na poludnevni okrugli stol odazvali su se predstavnici iz: Caritasa, DEŠE, Udruge Dva skalina, Udruge za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unapređenje duševnog zdravlja i kvalitete života Lukjernica, Udruge skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija – DUSAB, Udruge Maro i Baro i Streljačkog društva Dragovoljac.

Gošća okruglog stola bila je Tanja Tešija iz Udruge MI – Volonterskog centra Split. Moderatorica okruglog stola , ali i jedna od izlagačica bila je Anja Marković, izvršna direktorica Udruge Bonsai.

Okupljenim predstavnicima udruga koji su organizatori volontiranja voditeljica projekta lokalnog volonterskog centra, Sandra Dubravčević, predstavila je dosadašnje aktivnosti, ali i najavila manifestaciju “Hrvatska volontira” koja će se održati od 22 do 27. svibnja te Dane otvorenih vrata udruga koje se ove godine odvijaju u istom tjednu.

Tanja Tešija je u svom izlaganju predstavila prednosti uvođenja standarda kvalitete za volonterske programe ne samo za organizatore volontiranja, već i za volontere te korisnike programa. Ukazala je da su standardi kvalitete komplementarni s fazama ciklusa menadžmenta volonterskih programa. Naglasila je važnost uloge koordinatora volontera kao osobe ključne za provedbu i osiguranje standarda kvalitete. Kao gost izlagač na okruglom stolu sudjelovao je i Marko Grgurević, viši savjetnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo koji je ujedno predstavnik partnerske organizacije na projektu lokalnog volonterskog centra.

Okrugli stol zaključen je diskusijom prisutnih predstavnika o mogućnostima implementiranja standarda kvalitete u njihove postojeće volonterske programe.