Od 7. do 16. lipnja u Sremskim Karlovcima se održava edukacija za rad na web platformi Moodle kao alat za različite mogućnosti e- učenja za mlade i osobe koje rade s mladima.

Edukacija se realizira u sklopu Erasmus+ projekta Non formal eduacation reloaded u organizaciji Grupe „Hajde da“  iz Beograda čiji je partner na ovom projektu i Udruga Bonsai.

Na edukaciji sudjeluju predstavnici Španjolske, Litve, Kosova, Makedonije, Albanije, Srbije, Crne Gore, Finske i Hrvatske, a voditelj edukativnih radionica je dr. Miloš Bajčetić iz Moodle Mreže Srbije.

U prvom ciklusu edukacija održanom u ožujku sudionici su kreirali tri edukativna tečaja iz područja: internet sigurnosti, planiranja karijere i aktivnog sudjelovanja mladih. Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai kao partner na projektu, nudila je besplatno sudjelovanje na spomenutim online tečajevima svim zainteresiranim građanima Hrvatske.

Moodle platforma je inovativan alat za različite mogućnosti e-učenja koje danas u svijetu koristi više od 100 milijuna korisnika iz 236 zemalja svijeta.