Erasmus+ projekt “Non-formal education reloaded” čiji je nositelj Udruga “Hajde da” iz Beograda, a jedan od partnera je i Bonsai, okupio je u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima grupu od 25 sudionika  iz 8 zemalja s ciljem promišljanja o sadašnjem stanju i unaprijeđenju kvalitete neformalnog obrazovanja u području rada s mladima.

Osim definiranja i propitkivanja osnovnih koncepata i metoda rada sa mladima u NFE (non-formal education) kao polazišta za određivanje željenih promjena, seminar je do sada ugostio i tri profesionalca iz drugih područja koja se upraksi  isprepliću s onim što najčešće prepoznajemo kao NFE mladih.

Doktorica psihijatrije Snežana Kecojević Miljević predstavila je primjer upotrebe metodologije NFE u radu sa medicinskim osobljem bolnice na spriječavanju Burn Out sindroma, Darko Makšijan, psiholog iscrpnog iskustva u radu sa mladima i poduzetnik – konzultant približio nam je interakciju NFE i poslovnog svijeta dok nas je Boris Čakširan, scenograf, kostimograf, dizajner i redatelj “ubacio” na vrlo praktičan način u svijet umjetnosti i njegov golemi potencijal u području educiranja u najširem smislu a posebno sa društveno osjetljivim skupinama i temama.

Nikolina Zore, Anja Marković iz Bonsaija te Ana Njegovan iz Udruge mladih Pharina sa Hvara, hrvatski su predstavnici seminarskog tima koji će do kraja tjedna na temelju iznesenih iskustava i različitih pogleda na NFE kreirati mali pregled stanja i preporuke za razvoj kvalitete NFE a koje će biti dostupne i na našim stranicama.

Ovim putem pozivamo građane koji se bave educairanjem mladih i žele naučiti kako se moodle platforma može korisiti za kreiranje edukativnih programa u tzv. učenju na daljinu, da se prijave za trening koji se organizira u ožujku.

Prijavnicu i više informacija možete naći OVDJE, a rok za prijavu je 13. veljače – ponedjeljak.