Ovogodišnja manifestacija “Hrvatska volontira” održana je od 22. do 27. svibnja 2017. godine te je okupila 156 organizatora volontiranja koji su u 55 gradova proveli 269 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice.  Ukupno 4059 volontera poklonilo je 15505 volonterskih sati svojim zajednicama.

Tema ovogodišnje manifestacije bila je povezana uz aktualne društvene događaje kako bismo ukazali da volontiranjem svakodnevno možemo birati zajednicu u kakvoj želimo živjeti.

Demokraciju treba živjeti svaki dan, ne samo u vrijeme izbora, a jednu od osnovnih vrijednosti demokracije predstavljaju građani koji se aktivno uključuju u sva područja društvenog djelovanja. Volonteri nisu samo pomagači, oni su i pokretači i nositelji pozitivnih promjena.

Biti aktivan i odgovoran dvije su osnovne vrline svakog građanina, ali i organizacija koje u svoj rad uključuju volontere. U modernom društvu volonterski angažman potiče se i vrednuje kao jedan od ključnih pokretača razvoja i oblikovanja demokratskih promjena i stabilnog društvenog okruženja.

Specifičnost ovogodišnje manifestacije bila je i dodatna sinergija koju je Hrvatska volontira ostvarila s manifestacijom Dani otvorenih vrata udruga u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH te festivalom Gledaj (u)druge kako bi se građani dodatno informirali o radu udruga, važnosti njihova postojanja te dobrobitima koje stvaraju u svojim zajednicama.

Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali i pomogli nam ostvariti ove zavidne rezultate.

Download (PDF, 10.06MB)