Udruga DRVO Mladih Bonsai u sklopu projekta “Burza dobrote” održala je 18. i 19. siječnja prvi modul edukacije Menadžment volontera. Prva dvodnevna radionica o menadžmentu u radu s volonterima, namijenjena organizatorima volontiranja, održana je u prostorijama Dubrovačke razvojne agencije DURA. Radionici se odazvalo 15 sudionika članova ili zaposlenika dubrovačkih organizacija civilnog društva s područja zdravstvene i socijalne skrbi, humanitarnog djelovanja i rada s mladima. S područja institucija sudjelovali su predstavnici ustanova sa područja socijalne skrbi, zapošljavanja zbrinjavanja djeca te Grad Dubrovnik.Edukacija je organizirana u suradnji sa stručnim suradnicima Volonterskog centra Split (Udruga MI).

Ovom se edukacijom usvajaju alati za uspostavljanje novih ili unapređenje postojećih volonterskih programa kod organizatora volontiranja ali i jača suradnja aktera uključenih u razvoj volonterstva na području grada Dubrovnika. Postavljaju se i određeni standardi kvalitete za organiziranje volonterstva i razvija trenersko-konzultantski dio aktivnosti Volonterskog centra Dubrovnik kao lokalnog volonterskog centra.

Drugi, završni modul edukacije Menadžment volontera održat će se 8. i 9. veljače nakon čega će sudionici dobiti potvrdu o završenoj edukaciji za koordinatore volontera.