Volonterski centar Dubrovnik proveo je drugi modul edukacijskog ciklusa “Menadžment volontera”‘ . Sedam polaznika oba modula edukacije dobilo je potvrdu za uspješno završenu edukaciju iz područja menadžmenta volontera i tako steklo potrebna znanja i vještine za koordinatore volontera.

Potvrdu su dobili predstavnici Ekonomske i trgovačke škole, Privatne gimnazije Dubrovnik, knjižnice Mokošica, Udruge mladih Orlando, Udruge Bonsai i Crvenog križa Dubrovnik.

Interaktivan oblik edukacije omogućio je polaznicima upoznavanje s elementima menadžmenta volontera i produbljivanje znanja i vještina koje su potrebne osobama uključenim u rad s volonterima.

Polaznici su uz potvrdu dobili i dva priručnika Generacija za V – uključivanje učenika osnovnih i srednjih škola u volontiranje te Priručnik za menadžment volontera proizašao iz napora Volonterskog centra Dubrovnik za sveobuhvatnim odgovorom na potrebe lokalnih organizacija civilnog društva i drugih ustanova u radu s volonterima.

Projekt inVolontiramse! provodi uz podršku Ministarstva socijalne politike i mladih, a glavni cilj projekta je povećanje učestalosti volontiranja mladih, posebice srednjoškolaca u Dubrovniku.