U petak 16.10. u prostorijama Poslijediplomskog centra Dubrovnik održano je drugo po redu predavanje u sklopu programa Subota za učenje na temu “Pomoć u učenju”.

Ovaj put predavanje su održale gošće iz Zagreba, osnivačica Savjetovališta Luka Ritz Suzana Ritz i Dajana Jurinčić, bivša koordinatorica programa Subota za učenje. Gošće su nas provele kroz priču o nastanku Savjetovališta i njegovim brojnim uspješnim programima, među kojima je i pomoć u učenju.

Dajana koja je socijalni pedagog navela je primjere iz prakse koji potvrđuju složenost provedbe ovakvog programa. Osim pomnog planiranja i koordiniranja rada volontera, kvalitetnog uparivanja djeteta i volontera, razvijanja kapaciteta volontera te stvaranje ugodnog prostora i atmosfere u kom se djeca mogu osjećati prisno ali i koncentrirati se na učenje, za uspjeh programa neopohodna je kvalitetna stručna podrška.

Stoga Bonsai na ovom programu surađuje sa savjetovalištem Luka Ritz, Udrugom Feniks, CZSS Dubrovnik i stručnim službama osnovnih škola na području grada.

Predavanju su prisustvovali predstavnici stručnih službi dubrovačkih osnovnih škola, volonteri uključeni u program poduke i članovi Udruge Feniks.